Меню

Яйца по панагюрски

26 април 2010 | 14:13 | Аз жената
3 от 2 гласа
лесно
Добави в любими
За 2 порции:
4 пресни яйца 
1 кофичка кисело мляко 
2-3 скилидки чесън 
1 суп. лъж. олио 
1-2 суп. лъж. масло 
сол и червен пипер на вкус 
около 100 г сирене – по желание 
магданоз – по желание
20 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне
  1. В тенджера поставете вода да заври.
  2. Подсолете с лъжица сол и след завирането чукнете едно по едно яйцата.
  3. Намалете силата на котлона. 
  4. В две чинии разделете киселото мляко.
  5. Отгоре поставете сварените и отцедени от водата яйца.
  6. Залейте с чесъна и със запърженото олио, масло и червен пипер.
  7. Поднесете топло.
  8. По желание можете да гарнирате с натрошено на дребно сирене или с нарязан на ситно магданоз.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Иван ( преди 6 години )
В кипящата вода се слага и оцет, за да стават яйцата като розички
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Готвачка ( преди 6 години )
На снимката за яйца по панагюрски под яйцето, което изглежда като пържено, има неща, които в никакъв случай не са описаните в рецептата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар