Меню

Предястие с брюкселско зеле

16.06.2010г. / 13 41ч.
Аз жената
Предястие с брюкселско зеле

Продукти за 4 порции:
400 г брюкселско зеле (прясно или замразено)
200 г шунка
200 г кашкавал
200 г сметана
1 суп. лъж. масло или зехтин
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:
Зелето разделете на две в съцветията и пуснете в подсолена вряща вода за 15 минути. Извадете, измийте със студена вода и подредете в намазана с мазнината тавичка. Посолете и поръсете с черен пипер на вкус. Отгоре разпределете нарязаната на лентички шунка, настъргания кашкавал и залейте със сметаната. Запечете за около 15 минути на 200 градуса фурна, Поднесете предястието топло.
Добър апетит!

* * *

Брюкселско зеле със свинско
Задушено брюкселско зеле

Коментирай