Приготвяме доматения сос в тенджерка с вряла вода, слагаме доматите, за 3 минути и ги изваждаме, обелваме и настъргваме на голямо ренде. В тиган загряваме зехтина, добавяме доматите и щипката захар. Варим соса на слаб огън, докато се сгъсти. Накрая добавяме босилека и изцедената риба тон.. Разстиламе охладеното бутер тесто и с точилка разточваме много тънки кори, изрязваме по два триъгълника. На единия добавяме малко от плънката и прихлупваме с втория, натискаме с вилица отстрани, за да не изтече от плънката при печенето. Най-отгоре, върху бутерките, правим по 2-3 разреза с нож. Изпичаме до готовност бутерките.
Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон
* * *