Приготвяне:
Зеленият лук се нарязва на колелца, а измитият и отцеден спанак на едро. В тиган се загрява 1 супена лъжица зехтин и зеленият лук се задушава в него, докато стане прозрачен. Добавя се спанакът, похлупва се и се задушава 2-3 минути като се разбърква от време на време. Зеленчуците се отцеждат в гевгир и се оставят да се охладят.
Смесват се с отцедената и накъсана риба. Нарязват се на ситно яйцата и също се добавят. Сместа се разбърква и овкусява със сол, черен пипер и табаско.
От тестото се изрязват 24 кръга с диаметър 12 см. Вземат се три кръга и се нареждат един върху друг като се мажат с олио. В средата се поставя по една супена лъжица от сместа и се прегъват на две. Краищата им се притискат с пръсти така че да се образуват красиви дъгички. Намазват се с олио. Бюреците се нареждат в тава, покрита с хартия за печене и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна до златистокафяво.
Снимка: thinkstock
Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон
* * *