Шкембето се измива добре, след което се изкисва за около 2 часа в разтвор от една суп. лъж. сода за хляб в 2 литра вода.
След това се измива няколко пъти в студена вода и се поставя в дълбока тенджера и се залива с вода. Лукът се почиства, нарязва се на четири, чушката се нарязва на две, морковите се нарязват на две, прибавят се и трите скилидки чесън.
Чорбата се вари на тих огън, без да се отпенва. Когато се посвари месото, се прибавя бульонът, без да се слага сол. Месото се изважда, бульонът се прецежда и зеленчуците се изхвърлят. В тенджерата се слагат олиото, 2 суп. лъж. брашно и се запържва до златисто. Запръжката се отдръпва от котлона и се прибавят 1 чаена лъжичка червен пипер и двете чаени чаши сварено прясно мляко. Прибавя се вода, тенджерата се слага обратно на котлона и след като поври около 10 минути се прибавя нарязаното на малки парченца месо. Курбан-чорбата може по желание да се овкуси с черен пипер и магданоз нарязан на ситно.
* * *