Меню

Пъстра чорбаджийска лютеница

15 септември 2010 | 14:14 | Аз жената
4 от 4 гласа
Добави в любими
12 кг червени чушки (капия) 
5-6 кг домати 
2 кг патладжани 
1 кг моркови 
зелении, олио, сол 
2-3 щипки захар за регулиране на киселината на доматите 
6 скилидки чесън, 4 връзки магданоз, 1 стрък целина
300 мин

  • Порции: 20

Продукти
Приготвяне

Изпичаме чушките и патладжаните. Топваме доматите в топла вода, за да се обелят по-лесно. Работим бързо. След това измиваме и остъргваме морковите, които сваряваме. Всички продукти смесваме и прекарваме през машинката за месо. Варим в началото без олио, като така целим да изври водата, след това слагаме по много малко мазнина, но непрекъснато с дървена лопатка бъркаме, за да не загори. Отведнъж изливаме 1 л олио, наситняваме чесъна и зелениите. Подправяме на вкус.

Снимка: Istock

* * *

Домашна лютеница с картофи
Лютеница по студен начин
Лютеница от сини сливи
Лютеница
Много вкусна и бърза лютеница с мед

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай