Меню

Лютеница със сирене

4 септември 2016 | 14:06 | Аз жената
4 от 2 гласа
Добави в любими
6 кг червени чушки 
1 кг моркови 
1 кг твърдо сирене 
700 мл олио 
сол
1 ч.40 мин.

Продукти
Приготвяне

Изпичаме и обелваме чушките. Минаваме ги през месомелачка и запържваме в олиото. Солим леко, като се съобразяваме, че и сиренето е солено. Размесваме сместа със сварените моркови, натрошеното сирене и зелении. Може да се сложи и 1 средно люто чушле по желание. Стерилизираме бурканите около 15-20 минути.

* * *

Лютеница с гъбено кубче и орехи
Пъстра чорбаджийска лютеница
Домашна лютеница с картофи
Лютеница по студен начин
Лютеница от сини сливи
Лютеница
Много вкусна и бърза лютеница с мед

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Сашка ( преди 7 години )
Не се лъжете да слагате сирене в лютеница. Каквито и да са съставките й, колкото и хубаво да е сиренето, след консервиране и дори и минимално залежаване от месец лътеницата придобива неприятен тежък дъх и вкус. Добавете си сиренето допълнително след като отворите бурканчето за консумация.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
debelankata ( преди 8 години )
много е вкусно,колкото и да направя,все ми е малко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар