Меню

Пълнена зелка

4 октомври 2010 | 11:48 | Аз жената
Добави в любими
1,5 пакетче кайма
1 зелка
1 глава кромид лук
1 връзка зелении
1 к. ч. орехови ядки
2 с. л. ориз
3-5 с. л. овесени ядки (тиквено или слънчогледово семе)
2 скилидки чесън
2 щипки счукан кимион,

Продукти
Приготвяне

Овкусяваме каймата с черен пипер, кимион и др. и я задушаваме с наситнения лук, ориза, ядките, малко вода и зелениите, скълцани на дребно. Издълбаваме зелката, а ако използваме кисела, слагаме малко и наситнено листо от нея в пълнежната смес. Накрая слагаме орехите, нарязани на едро и зелении според сезона – листо целина, магданоз и пр. Варим на бавен огън, докато зелката стане готова.

* * *

Задушено брюкселско зеле
Свинско със зеле
Всички рецепти със зеле на едно място

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай