Меню

Пудинг с ябълки и тиква

29 октомври 2010 | 11:05 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 зелени ябълки
500 г тиква
1 и 1/2 ч. ч. прясно мляко
3 яйца
2 ч. ч. захар
3 с. л. грис
4 с. л. разтопено масло
1/2 к. ч. стафиди

Продукти
Приготвяне

Ябълките и тиквата се обелват и почистват от семките. Нарязват се на дребни кубчета. Слагат се в тенджерка с 1 ч. ч. мляко и се задушават до омекване на тих огън. След като се задушат, се добавя 1 и 1/2 ч. ч захар, разбърква се до разтваряне на захарта и се сваля от огъня. След като сместа изстине се добавя грисът, разбъркан с останалата захар и разтворен в останалото мляко. Сместа се разбива с разтопеното масло, стафидите и жълтъците. Накрая внимателно се прибавят и разбитите на сняг белтъци. Сместа се сипва в малки купички и се пече в умерена фурна до златисто.

* * *

Всички рецепти с тиква на едно място

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай