Продукти:
За крема:
200 г тиква (обелена и нарязана)
15 г ядки (соя, тиквено семе, слънчогледово семе, но може и по избор)
2 ч. л. мед
10 г желатин
1 ч. л. канела, карамфил, резене (див копър) и анасон
сок от 1/2 лимон или стрити лимонови корички
За украсата:
сметана на спрей
малко канела
няколко ядки
парченца плод по избор (ябълка или мандарина)
Приготвяне:
Сварете и пюрирайте тиквата. Прибавете подправките и разбъркайте добре. Счукайте на ситно или смелете ядките и ги добавете заедно с меда към подправеното тиквено пюре. Разбъркайте добре. В отделна купичка с малко гореща вода разтворете желатина и изсипете към тиквената смес. Размесете добре докато се получи почти хомогенна смес. Изсипете в купички и оставете за 2 часа в хладилника да стегне. Извадете купичките и украсете със сметаната, ядките и парченцата плод. Поръсете с канела и се насладете.
* * *