Меню

Тиквени палачинки

2 ноември 2010 | 11:05 | Аз жената
Добави в любими
1 и 1/4 ч. чаша брашно
3 ч. л. кафява захар
2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. индийско орехче
1/2 ч. л. канела
1/2 ч. л. сол
1 ч. ч. мляко
1 ч. ч. намачкана варена тиква
4 яйца
1/2 разтопено масло

Продукти
Приготвяне

Разбъркваме брашното, захарта, бакпулвера, инд. орехче и канелата в купа. В отделен съд разбъркваме останалите съставки – млякото, жълтъците, маслото и ванилията. После постепенно смесваме получените смеси внимателно, за да не се получат бучки.
Разбиваме белтъците на сняг и ги прибавяме бавно към другите продукти, за да се получи пухкав разтвор. След това пържим палачинките в нагорещен тиган.
Накрая гарнираме готовите палачинки с мед и орехи.

* * *

Всички рецепти с тиква на едно място

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
Klara ( преди 12 години )
sajelqvam za zabaveniq otgovornama4kanata tikva se dobavq kam smesta.pala4inkite se parjat i nakraq mogat da se garnirat s med i orehi=
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
Въпрос ( преди 12 години )
Защо не получавам отговор на въпроса?От редакцията:Най-вероятно защото авторката на рецептата все още не го е видяла. Ако искате, изпратете ни едно писмо на konkurs***az-jenata.com и ние ще пратим по електронната поща въпроса ви до авторката на рецептата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
Въпрос ( преди 12 години )
Намачканата варена тиква , към сместа за палачинките ли се добавя, или с нея се намазват готовите палачинки?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар