Меню

Манастирски гювеч със свинско и маслини

15 ноември 2010 | 12:37 | Аз жената
Добави в любими
Манастирски гювеч със свинско и маслини

Приготвяне

Продукти:
700-750 г Свинско месо
400 г Гъби
1 голяма глава лук
2 домата
3-4 чушки
15 обезкостилкостени маслини
половин чаша ориз
3 суп. лъж. бяло вино
магданоз
черен пипер
олио
сол

Приготвяне:
Нарежете месото на кубчета и го запържете в 2-3 супени лъжици олио. Добавете ситно нарязания лук, домати и ориза и бъркайте, за да не загорят. Прибавете виното, малко сол и залейте сместа с вода. След петнайсетина минути добавете нарязаните маслини, пипер и гъби. Поръсете с черен пипер и магданоз и сервирайте докато е топъл.
Добър апетит!

* * *

Пъстроцветен гювеч с пилешки гърди
Гювеч с ориз
Овчарски гювеч
Вегетариански гювеч
Славянски гювеч с пиле
Пъстърва-гювеч
Свинско в гювеч
Сатленки с картофи в гювеч
Гювеч от тиквички

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Майза ( преди 8 години )
Ястието първо трябва да има вид да зарадва окото, после вкус и т.н.....това на снимката изглежда на един път ядено!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
bogdanka ( преди 12 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
Silviya ( преди 12 години )
много добре ми се получи:)Но аз направих гювеча с червено вино(това имах под ръка) и сухи чушки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар