Продукти:
700-750 г Свинско месо
400 г Гъби
1 голяма глава лук
2 домата
3-4 чушки
15 обезкостилкостени маслини
половин чаша ориз
3 суп. лъж. бяло вино
магданоз
черен пипер
олио
сол
Приготвяне:
Нарежете месото на кубчета и го запържете в 2-3 супени лъжици олио. Добавете ситно нарязания лук, домати и ориза и бъркайте, за да не загорят. Прибавете виното, малко сол и залейте сместа с вода. След петнайсетина минути добавете нарязаните маслини, пипер и гъби. Поръсете с черен пипер и магданоз и сервирайте докато е топъл.
Добър апетит!
* * *
Пъстроцветен гювеч с пилешки гърди
Гювеч с ориз
Овчарски гювеч
Вегетариански гювеч
Славянски гювеч с пиле
Пъстърва-гювеч
Свинско в гювеч
Сатленки с картофи в гювеч
Гювеч от тиквички