Меню

Пълнени лодки

14.01.2011г. / 14 00ч.
Аз жената
Пълнени лодки

Продукти за 4 порции:
8 тиквички
3-4 яйца
150 г сирене
сол

Приготвяне:
1. Обелените тиквички се разрязват на две по дължина и се издълбават от семето с лъжица или с нож.
2. Подреждат се в намазнена тава с издълбаното коремче нагоре.
3. Яйцата и натрошеното сирене се омесват хубаво и с тях се пълнят тиквичките.
4. Поръсва се с малко сол и се слага във фурната да се пече. Издълбаното семе също се слага отстрани в тавата, запечено е също така вкусно, както и самите тикви-лодки.
5. За 10-15 минути са готови, като 5минути преди да ги извадим може да настържем върху тях кашкавал.
Сервират се заедно с препечени филийки и много любов!

* * *

Пълнени гъби с кашкавал
Пълнени домати със сирене
Пълнени тиквички в бял сос
Пълнени тиквички с кайма
Пълнени печурки с риба тон и крема сирене

Коментирай