Продукти:
2 яйца
200 г сирене
1 ч. л. захар
1 ч. ч. кисело мляко
10 г бакпулвер
150 г шунка, нарязана на много ситно
2-3 стръка пресен магданоз
3 ч. ч. брашно
1/2 ч. ч. олио
60 г пилешка или гъбена крем супа
1/2 ч. ч. прясно мляко
Приготвяне:
Яйцата се разбиват много добре, към тях се прибавят натрошеното сирене, захарта, киселото мляко, бакпулвера, нарязаната на ситно шунка, брашното, олиото. Разбърква се добре, след което се прибавят крем супата и прясното мляко. Всичко се разбърква до гладка хомогенна смес. Тава или форма за кекс се намазнява и набрашнява, сместа се разпределя равномерно, поръсва се с нарязан на ситно магданоз и се пече на 170 градуса, докато клечка, забодена в кекса, излезе суха.
Прочетете още: