В тенджера под налягане сварете добре джолана с морковите, праза и чушката, нарязани на едро, както и няколко зърна черен пипер и бахар.
Оставете да се охлади. Почистете месото и нарежете на парчета. Поставете в купа. Нарежете краставичките и добавете към месото, както и каперсите.
Разбъркайте. Около 2 ч. ч. от бульона загрейте и в тях разтворете желатина. Във форма за кекс поставете фолио и покрийте с малко бульон.
Поставете половината от магданоза, нарязан на дребно. Поставете ред месо, отново магданоз и отново месото. Залейте с останалия бульон с желатин. Покрийте с фолио и поставете в хладилник най-малко за около 8 часа.
Поднесете охладеното месо като студено предястие или мезе.
Добър апетит!
Прочетете още: