Меню

Терин със свинско и каперси

17 февруари 2011 | 10:24 | Аз жената
Добави в любими
1 свински джолан – заден, с кост
1 стрък праз
1 чушка
2 моркова
1 суп. лъж. каперси
5-6 кисели краставички
1/2 китка магданоз
черен пипер и бахар на зърна
2 пакетчета желатин
сол на вкус

Продукти
Приготвяне

В тенджера под налягане сварете добре джолана с морковите, праза и чушката, нарязани на едро, както и няколко зърна черен пипер и бахар.
Оставете да се охлади. Почистете месото и нарежете на парчета. Поставете в купа. Нарежете краставичките и добавете към месото, както и каперсите.
Разбъркайте. Около 2 ч. ч. от бульона загрейте и в тях разтворете желатина. Във форма за кекс поставете фолио и покрийте с малко бульон.
Поставете половината от магданоза, нарязан на дребно. Поставете ред месо, отново магданоз и отново месото. Залейте с останалия бульон с желатин. Покрийте с фолио и поставете в хладилник най-малко за около 8 часа.
Поднесете охладеното месо като студено предястие или мезе.
Добър апетит!

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай