Рецепта за домашен хляб Грахам

24 март 2011 | 14:41 | Аз жената
Добави в любими
1/2 кг пълнозърнесто пшенично брашно Грахам
1/2 бучка мая
2 суп. лъж. олио или зехтин
щипка захар
1/2 ч. л. сол
около 1 чаша вода

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:

От всички продукти се замесва гладко тесто, което се оставя да втаса около 30 минути. Доомесва се, оформя се хляб и се поставя за печене в намазана тава или върху хартия за печене. Отгоре се нарязват резки с нож. Не се маже с нищо.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 45-50 минути.
След изваждане от фурната се поръсва с малко вода и завива в кърпа. Реже се след като се охлади.
Добър апетит!

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай