Меню

Супа топчета от риба

11 април 2011 | 16:29 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
200 г филе от бяла риба 
парче целина 
2 моркова 
корен пащърнак 
шепа бял ориз 
оризово брашно за овалване 
доматен сок 
1 яйце 
прясно мляко 
сол

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Настъргваме или нарязваме зеленчуците на ситно след което ги задушаваме в масло за няколко минути. Добавяме гореща вода към задушените вече зеленчуци и оставяме да заври. Накълцваме филето от риба, смесваме с белтъка и малко ориз. От сместа се правят малки топчета, овалваме ги в оризовото брашно и пускаме във врящата супа. Изсипваме останалата част от ориза и доматения сок и подправяме със сол. След като е готова супата се застройва с прясно мляко и жълтък.

Снимка: freeimages

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай