Меню

Пролетна супа със свежи зелении

14 април 2011 | 13:50 | Аз жената
Добави в любими
коприва – 50 г
лапад – 30 г
листа глухарче – 15 г
морков – 100 г
лук – 100 г
картофи – 200 г
гъби печурка – 100 г
сушена пиперка – 10 г
просо (белено) – 1 с. л.
олио – 4 с. л.
сол – 6 г
черен пипер – 2-3 щипки вода – 700 мл

Продукти
Приготвяне

Приготвяне: Морковът, лукът, картофите се нарязват и се слагат в предвидената вода. Прибавя се просото и се варят до готовност. Към зеленчуците се прибавят олиото, солта, черният пипер, сушената пиперка, нарязаните гъби и се вари още 4 -5 минути. Готовата супа се отнема от печката и се слагат нарязаните лапад, коприва и глухарчето.

Забележка: Преди да се нарежат листенцата на глухарчето се накисват в студена вода за половин час.

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай