Меню

Баница с лапад

9 май 2011 | 09:08 | Аз жената
Добави в любими
точени кори за баница 
1/2 кг замразен или най-добре свеж лапад 
1 кисело мляко 
3 яйца 
зехтин 
малко козе сирене 
разтопен пакет (125 г) масло

Продукти
Приготвяне

 

Приготвяне:
Лападът се нарязва на ситно и се задушава за кратко в тиган с малко зехтин. Яйцата се разбиват в купа, сиренето се натрошава, добавя се млякото и накрая лападът – това е плънката за баницата.
Корите се редят в намаслена тава, като се редуват маслото и плънката. Накрая баницата се намазва с остатъка от маслото, нарязва се на едри парчета и по линиите на разрезите се изсипва остатъкът от плънката.
Пече се в загрята фурна на 200 градуса, докато се зачерви. Изважда се от фурната и се завива с фолио и памучна кърпа, за да се задуши. И е готова за дегустация!

снимка: thinkstock

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Mariana ( преди 12 години )
Mnogo obicham takava banica! Baba mi praveshe valshebna!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар