Продукти:
1 ч. ч. брашно (може и малко повече)
по желание използвайте пшенично или пълнозърнесто брашно
1/2 ч. ч. зехтин или олио
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сол
За плънката:
100 г кайма
1 глава лук или ако разполагате 2-3 стръка пресен лук (за предпочитане)
6-8 стръка магданоз
1 щипка сол
2-3 щипки черен пипер
50 г кашкавал
За намазване:
1 жълтък или 1/3 ч. ч. прясно мляко
Приготвяне:
В купа подгответе тестото като смесите всички продукти и размесите меко, гладко тесто. В тиган запържете каймата, докато се запържи добре и остане на малки късове. Изключете котлона и добавете нарязаните на ситно магданоз, лук, подправки.
Настържете кашкавала.
Разточете кора с дебелина 0.3-0.5 мм и с чаша или форма изрежете кръгчета. Във всяко кръгче поставете от плънката с каймата и малко кашкавал. Съберете двата края и притиснете с палец или с вилица.
Поставете кифличките в тава, застлана с хартия за печене. Намажете с жълтък или с прясно мляко отгоре. Печете около 15-20 минути, до зарозовяване, на 180 градусова фурна.
Поднесете топли или изстинали.
Добър апетит!
Прочетете още: