
Приготвяне:
В купа начупете на парченца маята, добавете водата, солта и половината брашно. Замесете воднисто тесто, Добавете брашното и месете, докато получите хомогенно, меко тесто. Покрийте с кърпа и оставете да си почине 30-40 минути. В купата добавете зехтина и парченцата маслини, ако е необходимо още малко хляб и замесете отново. Разделете на четири равни части. Тава за печене намажете с олио, зехтин или застелете с хартия за печене.
Оформете правоъгълни хлебчета и поставете в тавата. По желание отгоре наръсете с розмарин. Оставете отново да се надигнат за 10-15 минути.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 минути (до зарозовяване). Извадете, поръсете с вода и загърнете чабатите в кърпа, докато поизстинат.
Добър апетит!
Прочетете още: