Меню

Домати пълнени с кайма и гъби

20 октомври 2011 | 16:51 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
За 4 порции:
4 големи домата 
около 150 г кайма смес 
1 глава лук 
3-4 гъби печурки 
около 60 г кашкавал 
магданоз 
сол 
черен пипер
1 ч.

Продукти
Приготвяне

Запържете каймата като я разбърквате, за да се запържи на малки късчета. 

Добавете почистените и нарязани на ситно гъби, лук, магданоз. Бъркайте.
Добавете сол и черен пипер на вкус и свалете от огъня.
На всеки домат махнете горната част и почистете вътрешността с лъжица, така че да се оформи гнездо. Напълнете с каймата четирите домата, като разпределите равномерно. Поръсете с кашкавал.
Запечете в силна фурна за около 10-12 минути.
Поднесете доматите като предястие или като основно ястие, придружени от картофено пюре например, или свежа салата.
Добър апетит!

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай