Меню

Готвим в глинено гърне

6 декември 2011 | 14:58 | Аз жената
Добави в любими
Готвим в глинено гърне

Приготвяне

Вероятно ви е известно, че глиненото гърне съвсем не е български патент. Познато от епохата на римските императори, то преди векове превзема света. За да бъде пренебрегнато през годините в полза на всякаква модерна посуда.

Днес, обаче, сме свидетели на неговото голямо завръщане. То отново заема достолепно място в кухните ни, колкото и нелепо да изглежда до микровълновата и конвекторна фурна, между всякакви лъскави представители на съвременния бит.

Нищо не може да замени старото глинено гърне, защото:

  • в него храната се приготвя бавно, на слаб огън, продуктите вътре се задушават, „обменят“ вкусовете си и стават извънредно вкусни;
  • запазват се хранителните качества и на зеленчуците, и на месото.

Може би когато стане дума за глинено гърне се сещате само за къкреща на огъня боб чорба? Ако е така, отворете тази книга!

Издател: „Колхида“
Автор: Невяна Кънчева
Страници: 68
Корична цена: 4 лв.

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай