Продукти:
1,5 кг свинско бон филе
карначета
кисели краставички – 4-5 бройки
гъби – няколко бройки
маслини – една две шепи
топено сирене – 2 кутийки
чубрица, розмарин (други любими мерудии)
Приготвяне:
Месото се измива добре и с остър нож се разрязва и овкусява, така че да може да се напълни.
За пълнежа се използва карначе, ситно нарязаните кисели краставички, гъбите, маслините, топеното сирене на парченца. Всичко това се слага вътре и с помощта на конци се връзва тук там, за да не се разпадне.
Отгоре се поръсва с останалата част от топеното сирене и краставиците и се нарежда в тавата. Сипва се една чаша бяло вино и малко вода и се пече до готовност.
Става бързо, лесно и може да се импровизира. Подходящо е и за празнично меню и за дни, когато трябва да сътворите нещо набързо. Какво по-хубаво от това?
Прочетете още: