Телешко със спанак
25.05.2005г. / 12 57ч.
Аз жената
Продукти:
прясно телешко месо – 300-400 гр
около 1/2 кг почистен спанак
2-3 суп. лъж. масло или олио
2-3 глави лук или 3-4 стръка пресен лук и чесън
1 морков
сол, червен пипер
Приготвяне:
Разварете добре телешкото, нарязано на парчета – може да го сварите в тенджера под налягане или по-дълго в обикновена. Не слагайте много вода – само колкото да покрие месото. Когато добре се свари месото добавете настъргания морков, нарязани на едро останалите зеленчуци (спанака и лука), добавете маслото и подправките и оставете да поври още около 20-30 минути. Ястието е готово. Можете да сервирате с кисело мляко.