
Тези хлебчета са от серията „Какво да сготвим, когато нямаме нищо у дома, а трябва да сготвим бързо“.
Когато нямаме и хляб, може да се направят домашни хлебчета. Бързо, лесно и модерно. Подобни съм направила стотици по рецепта, каквото има да го сложа. При мен стават бързо благодарение на хлебопекарната, която с времето установих, че по-добре бърка, отколкото пече. Затова и ползвам основно само месенето, защото иначе ми се струва безсмислено дълго упражнение, което само ми губи времето, особено като ми липсва и ме изнервя.
Та импровизираната рецепта за хлебчета, която при мен всеки път е различна е приблизително такава.
Меси се, втасва, тестото се прави на питки и се пече. Докато сготвите и между другото и хлябът станал.
Опитайте още: