
Приготвяне:
В купа пресяваме брашното заедно с бакпулвера и содата, добавяме захарта, канелата, джинджифила, смлените бадеми и стафидите. В друга купа разбиваме яйцата, олиото, киселото мляко, портокаловите корички и есенцията ром. Полученото добавяме към сухите продукти и разбъркваме добре. Готовата смес е с малко по-гъста консистенция от нормалната кексова.
Загряваме фурната на 180°. Разпределяме сместа във формички за мъфини, върху които сме поставили хартиени чашки (сместа не трябва да покрива повече от 2/3 от чашката). Печем 20-25 мин. След като кексчетата станат готови ги оставяме да изстинат. Декорираме ги с белтъчна глазура и сладкарски бои.
Рецептата участва в конкурса "Обяснение в любов с рецепта".
Опитайте още: