Меню

Спаначена супа с яйце и фиде

31 януари 2012 | 19:04 | Мария Дуковска
3 от 4 гласа
Добави в любими
4 връзки спанак
4 яйца
1 морков
1 чушка
1 глава кромид лук
1 консерва домати
1/2 пакетче масло
1 с. л. брашно
2 с. л. кисело мляко
фиде
магданоз
сол на вкус

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:

Всички зеленчуци и подправки се нарязват и слагат заедно със спанака да заврат, като в тенджерата прибавяте и масло. Варите супата около 40 минути, като няколко минути преди да изключите котлона, прибавяте и фидето да ври. След него чупите едно след друго суровите яйца във врящата супа и ги оставяте да врат не повече от 5 минути, докато се получи т. нар. биволско яйце. За завършек на супата правите застройка само от брашно и кисело мляко.
Добър апетит!

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
25 rate up comment 0 rate down comment
снежана ( преди 12 години )
имам забележка - спанакът е нежен зеленчук и се готви 4-5 минути а не 40 минути както е дадено във вашата рецепта, извинения към публикуващия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар