
Казвам се Адриан и съм на 11 г. Тази рецепта научих в Чехия, докато живеех там от 2006 до 2010 година. Моето хоби е да готвя, обичам да си правя опити в кухнята. С тази рецепта се включвам в конкурса и поздравявам своите родители, които събудиха в мен интереса към кулинарството.
Приготвяне:
Месото, подправено със всички подправки и оставено да престои около 30 минути с тях, се нарязва на кубчета, поставя се в тенджера с вряща вода – около 350 мл, добавят се маслото и зехтинът, налива се виното.
Задушава се в продължение на час и половина, след което се добавят морковите. След още 15 минути се добавя нарязаният на ситно домат и 2 с. л. доматено пюре. След като поври още 10 минути, ястието е готово и се оставя на изключения котлон.
Гарнитура – ориз:
Оризът се вари в подсолена вода в продължение на 20 мин.
Оризът се оформя във форма на сърце във всяка чиния, а върху него се разполага порция гулаш.
Ястието се сервира, докато е топло.
Добър апетит!
Рецептата участва в конкурса "Обяснение в любов с рецепта".
Опитайте още: