
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на едри парченца. Запържва се в предварително загрятото олио. Щом се запържат от едната страна, се разбъркват и заедно с нарязания на дребно лук се задушават 20 минути, под капак.
Морковът се нарязва на кръгчета, целината на малки кубчета. Добавят се към задушеното месо. Ястието се поръсва с червен пипер и се добавя доматеното пюре. След което се посолява. Налива се топла вода, така че да покрие месото. Задушава се още 15-20 минути, под капак. След това се добавя бамята и се поръсва с чубрицата.
Сосът се приготвя, като чесънът се смачква и се поставя в купа. Добавят се нарязаните на дребно маслини, сока и кората на един лимон, налива се зехтина и се добавя нарязания на ситно магданоз.
Сместа се изсипва при месото и хубаво се разбърква.
Снимка: thinkstock