Меню

Свинско с бамя в пикантен сос

17 юни 2005 | 10:03 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
700 г свинска плешка 
1/2 кг прясна или замразена бамя 
30-40 г глава целина 
2 глави лук 
1 морков 
5-6 с. л. олио 
2 с. л. доматено пюре 
1 ч. л. червен пипер 
1 ч. л. чубрица, сол на вкус 
За соса: 
1 лимон 
3 скилидки чесън 
15-20 бр. черни маслини 
3-4 стръка магданоз 
2-3 с. л. зехтин

Продукти
Приготвяне

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на едри парченца. Запържва се в предварително загрятото олио. Щом се запържат от едната страна, се разбъркват и заедно с нарязания на дребно лук се задушават 20 минути, под капак.
Морковът се нарязва на кръгчета, целината на малки кубчета. Добавят се към задушеното месо. Ястието се поръсва с червен пипер и се добавя доматеното пюре. След което се посолява. Налива се топла вода, така че да покрие месото. Задушава се още 15-20 минути, под капак. След това се добавя бамята и се поръсва с чубрицата.
Сосът се приготвя, като чесънът се смачква и се поставя в купа. Добавят се нарязаните на дребно маслини, сока и кората на един лимон, налива се зехтина и се добавя нарязания на ситно магданоз.
Сместа се изсипва при месото и хубаво се разбърква.

Снимка: thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
poli4 ( преди 12 години )