Свежи и симпатични малки закуски, които са идеални за парти, коктейл или просто събиране с любими хора. Най-важното е, че хем изглеждат добре, хем всички ще ги харесат. Приготвянето на около 30 парти хамбургерчета ( с големина на дребна мандарина) отнема по-малко от час.
Маята се размива в хладкото мляко и се добавя към пресятото брашно. Добавят се останалите продукти и се меси до получаване на меко и еластично тесто. Оформят се малки топчета, оставят се да втасат, мажат се с жълтък и се пекат на 200 градуса около 10 мин. Разрязват се на половина, така, че да станат две филийки. Маже се с крема сирене, в единия вид хамбургерчета върху крема сиренето се редят маслини на кръгчета, в другия вид – червена пиперка, нарязана на кубчета или ленти. За пълнеж могат да се добавят всякакви продукти по ваш вкус – кисела краставичка, ролца от раци и т. н.
Опитайте още: