Да направиш идеален ориз – нито глетав, нито пресушен си е изкуство. Трябва зорко да наблюдаваш какво се случва във фурната.
Приготвяне:
Морковите се рендосват, лукът се нарязва на дребно и се задушават в тенджера на котлона. Добавяме малко вода и добавяме кубчето бульон, черния пипер, куркумата и ориза. Разбъркваме постоянно. Овкусяваме със сол. След това добавяме 3 купички вода (трябва да се използва една и съща купичка за мярка). Добавяме и нарязаната на кубчета тиквичка. Оставяме още малко на котлона, след което го слагаме в предварително загрятата фурна. Следим когато на повърхността на тавичката вече няма вода и изваждаме от фурната. Поръсваме с магданоз и захлупваме с капак. Е, може би не винаги става идеален, но пък е лесно да се получи.
Опитайте още: