Меню

Как се готви идеален ориз?

16 април 2012 | 18:25 | Вергиния Генова
2 от 2 гласа
Добави в любими
1 купичка ориз
1 глава лук
2 моркова
1 тиквичка
сол
черен пипер
куркума
олио (зехтин)
кубче бульон

Продукти
Приготвяне

Да направиш идеален ориз – нито глетав, нито пресушен си е изкуство. Трябва зорко да наблюдаваш какво се случва във фурната.

Приготвяне:
Морковите се рендосват, лукът се нарязва на дребно и се задушават в тенджера на котлона. Добавяме малко вода и добавяме кубчето бульон, черния пипер, куркумата и ориза. Разбъркваме постоянно. Овкусяваме със сол. След това добавяме 3 купички вода (трябва да се използва една и съща купичка за мярка). Добавяме и нарязаната на кубчета тиквичка. Оставяме още малко на котлона, след което го слагаме в предварително загрятата фурна. Следим когато на повърхността на тавичката вече няма вода и изваждаме от фурната. Поръсваме с магданоз и захлупваме с капак. Е, може би не винаги става идеален, но пък е лесно да се получи.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
borislava spasova di ( преди 12 години )