Меню

Свински джолан с гъби

17 април 2012 | 21:42 | Аз жената
2 от 1 гласа
Добави в любими
Продукти:
1 свински джолан
250 г гъби на филийки
1 морков
1 глава лук
1 и 1/2 к. ч. доматено пюре
сок от 1 лимон
няколко клонки магданоз
3-4 зърна бахар
черен пипер
чубрица
захар, сол

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:

Джоланът се облива със сока от лимона и се оставя да постои така около 20 мин. Прехвърля се в йенска купа с капак или в глинен гювеч, около него се подреждат гъбите на филийки, морков и лук на кубчета и всички подправки. Долива се вода да покрие 2/3 от джолана. Пече се 3 часа на 180 градуса като веднъж джоланът се обръща да попие соса и от горната страна.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай