Меню

Постна мусака с патладжани

21.07.2005г. / 09 52ч.
Аз жената
Постна мусака с патладжани

Продукти:
3 средни по размер патладжана
3 чушки
1 морков
6-8 скилидки чесън
1/2 китка магданоз
2/3 чаша олио
200 г бяло саламурено сирене
1 домат
сол на вкус

Приготвяне:
Нарежете на кубчета патладжаните. Запържете в дълбок тиган с 1/2 чаша олио. Когато са поомекнали добавете нарязаните на парчета чушки и морков. Запържете още 3-4 минути и добавете 1/2 чаша вода. Изключете и оставете на котлона.

В тавичка добавете 2-3 лъжици олио, нарязаните на едро чеснови скилидки, магданоза нарязан на едро, натрошеното сирене. Добавете зеленчуковата смес от тигана. Разбъркайте добре. Посолете. Добавете 1/2 чаша вода. Нарежете домата на кръгчета и подредете отгоре. Запечете за около 40 минути на 170 градуса фурна. По желание можете да направите заливка от кисело мляко с яйце и брашно.

Тази постна мусака е идеална като самостоятелно ястие в летните вечери, или като гарнитура към скара. Добър апетит!

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Christian Police ( преди 6 години )
Кога ли ще се научат пишещите рецепти в българските сайтове, че постно не означава без месо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар