Меню

Пиле с ориз и гъби на фурна

22 април 2012 | 21:53 | Аз жената
4 от 2 гласа
Добави в любими
4 порции пилешко месо (бутчета, крила, бяло месо)
2 ч. ч. бял ориз
1 и 1/2 ч. ч. пресни печурки на филийки
1 голяма глава лук
черен пипер
червен пипер
чубрица
олио
сол

Продукти
Приготвяне

Пилешкото месо се сварява в тенджера. В тиган се запържва наситнен лук, когато стане стъклен се добавя измития ориз. Запържва се всичко за кратко и се добавя пилешкият бульон. Ври до готовност на ориза, подправяте със сол и черен пипер, след това се прехвърля в тава, нареждат се порциите пиле, мажат се с червен пипер. Гъбите се запържват в тигана от ориза като се добавя малко олио, сол и чубрица. Разпределят се върху ориза. Запича се във фурната на максимална температура до хрупкава кожичка на пилето.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай