
2 ч.
Начин на приготвяне:
Замесвате тесто от продуктите, като добавите малко хладка вода, ако е необходимо. Оставяте го да престои на стайна температура около 20-30 минути. Разточвате го на кора с дебелина около 1.5 см.
Намазвате го отгоре с вода и поръсвате със семките или кима. Изрязвате по ваше желание на ленти, квадрати или други форми. Печете в умерена фурна – около 220 градуса за около 30 минути.
Приложение:
Идеални за закуска, следобедно парти или шведска маса. Рецептата е подходяща за вегани, вегетарианци и за всички, които обичат здравословната храна.
Соленките бяха част от благотворителния базар за 10-тия рожден ден на Az-jenata.bg.
Снимка: Ивет Лолова
Опитайте още: