Меню

Рецептата на шеф Пеньо Иванов – Агнешко за Гергьовден

2 май 2012 | 06:57 | Аз жената
Добави в любими
1,5 кг агнешка плешка
3 връзки пресен лук
0,5 кг пресен спанак или лапад
300 г бира
5 л вода
1 връзка пресен джоджен
1 връзка магданоз
1 връзка девесил
1 връзка копър
300 г млян черен пипер
2 с. л. червен пипер
300 г олио
2 с. л. брашно
2 с. л. доматено пюре
4 ч.

Продукти
Приготвяне

За големия празник Гергьовден е нужна и специална рецепта за приготвяне на агнешко. Шеф Пеньо Иванов представя своята рецепта на читателите на Az-jenata.bg.

1. Месото се реже на по-големи парчета, които се овкусяват с черен пипер, червен пипер и сол.
2. Слага се в тава с малко олио и в загрята фурна, за да се зачерви.
3. Запечатва се и се загъва с фолио и така се оставя във фурната, докато се изпече на 150-180 градуса.
4. След това се изважда и се слага малко вода (бира) или и двете, и се оставя на 180 градуса до готовност.
5. Лукът и лападът се нарязват на по-едро. Почистват се и се нарязват подправките, които се прибавят заедно с лука и лапада.
6. Когато месото е омекнало, се изважда от тавата и в соса се слагат зелениите, които се обръщат няколко пъти, докато омекнат. След това се добавят брашното и доматеното пюре, както и една кафена чаша топла вода, за да има сос.
7. Месото се връща в тавата. Така се допича, за да се обединят вкусовете за 15 минути, докато омекнат зеленчуците на 180-200 градуса. Зелениите може да са и повече, зависи от вкуса и месото.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
V Serkiova ( преди 10 години )
Ima hqkoi netochnosti: kakva da pravim s 300g Cheren piper i 5L voda
отговор Сигнализирай за неуместен коментар