Меню

Мариновани гъби

28.07.2005г. / 11 14ч.
Аз жената
Мариновани гъби

Продукти:
2 глави лук – нарязани на ситно
4 с. л. зехтин
1 кг пресни зрели домати – обелени и настъргани
1 ч. л. розмарин
сол на вкус
черен пипер на вкус
1 кг пресни гъби
3 с. л. лим. сок
2 скилидки чесън нарязани на ситно

Приготвяне:
Запържете лука в 2 с. л. зехтин до златисто, добавете настърганите домати, чесъна, розмарина, сол и чер пипер на вкус. Варете докато изври течността и се сгъсти сосът. Изчистете и измийте гъбите, подсушете много добре и нарежете на половинки. Поръсете с лимоновия сок и оставете да отлежат 10 минути. Изпържете гъбите в 2 с. л. зехтин. Прибавете към доматения сос и варете на тих огън. Ястието може да се сервира горещо и студено.

Коментирай