Пиле с мед и вино
02.08.2005г. / 10 21ч.
Аз жената
Продукти:
1 пиле (пил. гърди)
мед
къри
сол
2-3 скилидки чесън
3 моркова
зехтин/олио
соев сос
1 чаша вино
Приготвяне:
Това ястие се приготвя в дълбок съд с капак за задушаване. Едно цяло пиле или пилешки гърди се намазват с мед. Поръсват се със сол и къри и се поставят в съда за задушаване. Прибавят се 2-3 скилидки чесън, 3 моркова, нарязани на ленти. Всичко това се залива с 6-7 супени лъжици зехтин или олио, 2 супени лъжици соев сос и 1 чаша вино – за предпочитане червено. Задушава се на бавен огън около 90 минути, докато месото е готово. Сервира се върху предварително сварен бял ориз. Същата рецепта е превъзходен начин за приготвяне на агнешко. Добър апетит!