За да направите магданозени кюфтета естествено ще се нуждаете от магданоз. Повече магданоз. Например 3-4 връзки. Трябва да го изчистите и измиете добре и да го нарежете на ситно, ако имате домакински робот ще стане най-бързо и лесно.
Продуктите са примерни, защото спокойно можете да експериментирате. Разбивате яйцата в голяма купа, към тях прибавяте магданоза и нарендосаните моркови и лук. Разбърквате добре, добавяте брашно, натрошено сирене и рендосан кашкавал.
От сместа трябва да могат да се оформят кюфтета. Ако е необходимо се добавя още по малко от някой от продуктите, няма проблем.
Кюфтетата се оформят с ръце и се слагат в тава върху хартия за печене и в предварително загрята фурна. Пекат се на 180-200 градуса за около 20 минути.
Сервират се с кисело мляко, сос тартар.
Магданозените кюфтета могат да се използват и като гарнитура на основно ястие.
Опитайте още: