Меню

Кюфтета от магданоз – здравословни и вкусни

21 май 2012 | 09:59 | Аз жената
5 от 2 гласа
Добави в любими
Примерни продукти:
300 г нарязан на ситно магданоз
4 яйца
10 супени лъжици брашно
сол – ако е необходимо
1 морков
1 лук
зехтин – половин чаша
сирене – 200 г
кашкавал -100 г
1 ч.

Продукти
Приготвяне

За да направите магданозени кюфтета естествено ще се нуждаете от магданоз. Повече магданоз. Например 3-4 връзки. Трябва да го изчистите и измиете добре и да го нарежете на ситно, ако имате домакински робот ще стане най-бързо и лесно.

Продуктите са примерни, защото спокойно можете да експериментирате. Разбивате яйцата в голяма купа, към тях прибавяте магданоза и нарендосаните моркови и лук. Разбърквате добре, добавяте брашно, натрошено сирене и рендосан кашкавал.
От сместа трябва да могат да се оформят кюфтета. Ако е необходимо се добавя още по малко от някой от продуктите, няма проблем.
Кюфтетата се оформят с ръце и се слагат в тава върху хартия за печене и в предварително загрята фурна. Пекат се на 180-200 градуса за около 20 минути.
Сервират се с кисело мляко, сос тартар.
Магданозените кюфтета могат да се използват и като гарнитура на основно ястие.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай