Меню

Солена торта с палачинки

16 август 2014 | 11:26 | Аз жената
4 от 6 гласа
Добави в любими
За палачинките:
1 л. прясно мляко
3 яйца
300 г брашно
щипка сол
олио



За плънката:
кисели краставички
телешки салам
майонеза
горчица
кашкавал
кетчуп
60 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Направете хомогенна смес за палачинки, смесвайки всички продукти без олиото. Изпържете около 8-10 палачинки.

В тортена чиния поставете палачинка за основа. Намажете със смес от майонеза и горчица и поръсете с настърган кашкавал. Поставете палачинка отгоре, отново намажете от сместа, поставете пласт нарязан на тънко салам. Следват отново редувани палачинка и пласт плънка. Най-отгоре намажете с оставащата майонезена смес и поръсете обилно с настърган кашкавал. Можете да надпишете тортата с кетчуп или да украсите с магданоз. Оставете да стегне 1-2 часа в хладилника преди поднасяне.

Тази рецепта е много успешна и солената торта може да се поднася както за предястие, така и при коктейли или партита.

Снимка: Istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
snezhinka ( преди 12 години )
мързелива палачинкаприготвяте тестото за палачинката.В тавичка слагате половин пакетче масло и го запичате във фурната.Когато маслото е готово изсипвате тестото и печете 15 мин в силна фурна.След това го пълните с каквото ви се харесва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
ани ( преди 12 години )
i az sam pravila takava torta samo che nqkoi produkti bqxa po razlichni :) kato cqlo e xybava torti4kata.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5 rate up comment 0 rate down comment
kiti ( преди 12 години )
haresa mi i drugi raznovidnosti na tazi torta znam no tazi edosta uspeshna
отговор Сигнализирай за неуместен коментар