Италианска фокача с маслини и мащерка

25 юни 2012 | 09:36 | Аз жената
Добави в любими
10 г (1/3 бучка) мая или 1 ч. л. суха мая
1 ч. ч. вода
200-220 г брашно ръжено, пшенично или бяло
1/3 ч. л. сол
4-6 маслини
половин чушка
50 г пармезан или друго твърдо жълто сирене
1 ч. л. мащерка
2 суп. лъж. зехтин

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:

От съставките за основата замесете меко тесто. Оставете да втаса на топло за около 15-20 минути. Разделете на две равни части и с ръце оформете основите на фокачите с дебелина около 0.5 мм. Поставете ги в застлана с хартия за печене или намазана с масло тавичка.
Оставете мащерката да престои в зехтина поне 20-30 минути.
Нарежете чушката на кръгчета. Почистете маслините и нарежете на 2-3.
Нарежете на късчета сиренето.
Намажете фокачите с мащерката и зехтина. Отгоре подредете сиренето, маслините и чушките. Притиснете.
Печете около 20-25 минути на 180 градусова фурна.
Добър апетит!

Снимка: Авторът

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай