Меню

Боб с елда – очаквано добра комбинация

7 юли 2012 | 18:17 | Аз жената
Добави в любими
боб
елда (гречка)
морков, лук, зелена чушка, домати
джоджен, магданоз, сол, олио, червен пипер

Продукти
Приготвяне

Накисвате боба от вечерта в малко вода. На другия ден го кипвате, изхвърляте водата и го слагате да се вари – в обикновена тенджера или под налягане.

В друга тенджера задушавате в олио нарязаните на дребно лук, морков и зелена чушка. Сипвате 1 ч. л. червен пипер и малко вода от боба и задушавате още 1-2 минути. Прибавяте нарязани домати или доматен сок. Овкусявате със сол и отново задушавате около 3-4 минути.
Изсипвате боба при зеленчуците и варите до готовност.

Около 15 минути преди края добавяте в боба измитата елда. Количеството й е по желание – около 1- 1,5 с. л. на порция.
Сервирате с поръсен магданоз.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай