Приготвяне:
От изброените продукти се омесва меко тесто и се оставя да втаса за 1час. През това време приготвям плънката, като запържвам 1 глава лук и 1 глава праз лук. След това добавям 250 г кайма, нарязани на дребни кубчета 7-8 средно големи картофа, запържвам и доливам вода. Задушавам докато омекнат картофите. Подправям с чубрица и червен пипер, разбърквам и свалям от котлона. Отделям една топка от тестото, а останалото го разточвам на кора, по-голяма от тавата. Изсипвам върху нея плънката, разстилам хубаво и намазвам с 1 кутия сирене крема, равномерно. Захлупвам с кората излизаща от тавата и с останалата топка тесто. Оставям да втаса и намазвам с кисело мляко. Пече се на умерена фурна. След като се изпече, мажа с масло.
Рецептата е от конкурса „Кулинарни изкушения с „Philadelphia“.
Опитайте още: