
Приготвяне:
Натрошаваме бисквитите на 4. Смесваме кравето масло, захарта, топлия шоколад, какаото и прясното мляко. Слагаме на огъня докато всичко се разтопи. Махаме от котлона и докато е топло слагаме пакетчето желатин, накрая слагаме 1 ч. ч. крема сирене „Philadelphia“ и 1 ч. ч. аерирана млечна крема и разбъркваме добре. в една купа с диаметър 18 см слагаме бисквити и заливаме с половината крем, в други 2 купички също слагаме бисквити и заливаме с останалия крем. Оставяме в хладилника за една нощ. На другия ден вадим сместа от хладилника и покриваме с фондана.
Приготвяне на фондана: Пакетчето с желатин се насипва на дъното на подходяща малка тенджера. Залива се с водата и се оставя да набъбне за около 10 минути. Затопля се леко (на водна баня) до втечняването му, без да се оставя да заври. Добавя се глюкозата и се разбърква. Последователно се прибавят лимонената киселина и глицеринът и ванилия или друг аромат по желание. Разбърква се добре – става с прозрачна бистрота, когато всичко се смеси. Сваля се от огъня. Пудрата захар трябва да е фина и да е пресята поне веднъж. Изсипете около 500 г. от нея в голяма купа и направете кладенче в средата на захарта. В него се изсипва течната смес. Започнете да разбърквате с дървена лъжица, като постепенно вкарвате от захарта в течността. Замесва се тесто, което се доомесва на работен плот с останалата пудра захар. Меси се докато се получи хомогенно, не много лепнещо тесто. Ако е нужно се добавя още пудра захар до получаване на нужната консистенция. За да не лепне при разточването може да намажете дланите си с малко растително масло и да помесите тестото докато обере мазнината от дланите ви. Надявам се да ви хареса!
Рецептата участва в конкурса „Кулинарни изкушения с „Philadelphia“.
Опитайте още: