Меню

Празнична торта „Екстаз“

23 януари 2013 | 10:12 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
5 яйца
1,5 ч.ч. захар
1/3 ч.ч олио
1,5 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 консерва компот от ананас
200 г ягоди
1 кутия маскарпоне
1 кутия кондензирано подсладено мляко "Лейди дъч"

Продукти
Приготвяне

Яйцата и захарта се бият до сгъстяване, добавя се олиото и брашното с бакпулвера. Пече се и като изстине, блатът се разделя на 3. След това се сиропира с компота от ананас, маскарпонето се смесва с предварително свареното за 2 часа и половина кондензирано мляко на водна баня и с този крем се мажат блатовете. Между тях се нареждат парченца ананас от компота и ягоди върху крема. Украсява се. :)

Автор на рецептата е Красимира, участник в конкурса „Празнични трапези“.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай