Слагаме да ври половин кг зрял фасул в студена вода. След половин час слагаме 2 глави ситно нарязан лук, 1 парче целина, 1 морков, 1 дафинов лист да врят заедно с фасула. Когато фасулът омекне, запържваме 1 с. л. брашно в 1/2 ч. ч. олио, прибавяме 5 – 6 скилидки чесън, нарязани на ситно, прибавяме 1 пълна ч. л. черен пипер, разбъркваме запръжката, разреждаме я с вода и я изсипваме във фасула. Посоляваме, прибавяме стрит джоджен и толкова гореща вода, за да получим желаната гъстота. Фасулът се оставя да ври още 5-10 мин. Щом го свалим от огъня, прибавяме малко ситно нарязан магданоз или счукан черен пипер.
Автор на рецептата е Любка Касова, участник в конкурса „Празнични трапези“.
Опитайте още: