Люти сарми с амарант

18 февруари 2013 | 10:25 | Аз жената
4 от 1 гласа
Добави в любими
Кисело зеле
гъби 5-6 броя
1/2 ч.ч. амарант
1/2 ч.ч. ориз
лют червен пипер
суха червена чушка
чубрица

Продукти
Приготвяне

Накисваме амаранта с топла вода в съотношение 1:1 за около 20 минути. В тиган запържваме 1 глава кромид лук и 1/2 стрък праз. Добавяме гъбите, нарязани на дребно, накъсаната на дребно суха чушка, ориза и амаранта. Овкусяваме със сол и останалите подправки.

С получената смес завиваме сарми, които изпичаме в йенска тенджера с малко вода.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай