
Моцарелата се разрязва по ширина на две и се оставя настрана. Измитият магданоз се нарязва на много ситно и се разбърква с белтъка, черния пипер и брашното. Парчетата шунка се разпределят за двете парчета моцарела като се поставят едно върху друго кръстовидно, във формата на звезда. В средата на шунката се слага 1 с. л. от магданозената смес, парче моцарела, отново 1 с. л. от плънката и краищата на шунката се затварят плътно навътре като сармичка. Притиска се внимателно, за да придобие хубава форма. По същия начин се завива и останалата моцарела.
Пържат се в малко мазнина, при желание може и в последния момент преди сервиране, като преди това се съхраняват в хладилник. Сервират се със салата по избор.
Рецептата е публикувана в кулинарната книга на Петя Петкова-Щифлер „69 изпитани афродизиака“.
Опитайте още: