
Супата топчета е една от най-традиционните български супи. Не знам дали произхожда от нашите земи или сме я взаимствали от някоя чужда кухня, но супата от топчета присъства на масата на много български семейства.
Каймата се омесва заедно с подправките и водата. Оформят се топчета с желаната големина и се овалват в брашно. Водата за супата се оставя да се загрее, добавя се нарязания на дребно лук, настъргания морков, топчетата, дафинов лист, чубрицата и сол на вкус. По желание можете да добавите и черен пипер. Супата се оставя на котлона, докато топчетата се сварят добре (около 20 минути). 5 минути преди супата да се отнеме от котлона, се прибавя фидето и се разбърква добре. Супата се застройва с киселото мляко и яйцата.
Автор на рецептата е Виолета Шейтанова (merudia.bg).
Опитайте още: